Povestea noastră

Atelier.Lignum
Ar trebui să scriu o carte pentru a vă povesti cum a luat nastere atelierul și prin ce moment am trecut. Dar ca să nu trebuiască eu să o scriu și voi să o citiți, am să împărtășesc cu voi un scurt rezumat, totul perfect cu o revelație.

Înainte de toate să mă prezint: mă numesc Daniel Jolta, născut în Oradea, sot al unei frumoase femei și tată a unor doi minunati copii, binecuvântat de Dumnezeu mai mult decât merit.

Inginer constructor de profesie, am lucrat in domeniul constructiilor civile, cat si automotive. N-am simtit nici o satisfactie lăntrică din urma a ceea ce făceam. Dar într-o zi în anul 2014, intrând într-un atelier de tâmplărie ce prelucrare lemn masiv am primit descoperirea că aceasta menirea mea: de a fi tâmplar.
Atunci am realizat și-ul cu scopul de a rămâne ancoră pentru visul meu.

Mi-am dat demisia, m-am angajat intr-o fabrică unde se fabrică mobilă din lemn masiv. Am fost director comercial și logistică în aceeași companie, după aceea sef de producție pe sectorul de prelucrare și montaj mobilă.
Mi s-au oferit posturi de conducere în cadrul companiilor, dar în inima mea stiam că trebuie să pornesc pe cont prorpiu. Nu vroiam ca peste 10 ani, să-mi pun întrebarea:”Ce-ar fi fost dacă?”

Am participat la un concurs de planuri de afaceri, unde am câstigat o mică finanțare ce ma ajutat să pornesc la drum.
Mi-am dat demisia, cu toate că eram singurul care aducea un venit în casă, eu și soția mea hotărând că e mai bine ca ea să rămână acasă pentru a crește copiii până într-un anumit punct.
Dar încredintat că Dumnezeu mi-a certificat alegerea, am făcut marele pas.

Atelier Lignum ia nastere in vara lui 2019, iar logo-ul se metamorfozeaza in primele articole marca Lignum.

Entuziasmat și determinat am construit atelierul cu răbdare și particip la diverse târguri unde Lignum primeste aprobarea publicului. Valorile cu care am dorit să încep au fost confirmate de către clienți.

Dar a venit anul pandemic 2020, toate planurile mele lovindu-se cu viteză maximă de un zid. Pe o perioadă de 6 luni de zile nu am avut de lucru. Am început timid să ies din blocaj, dar în luna iulie 2020 am suferit un accident in atelier, sectionându-mi o parte din incheietura mâinii stângi.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, al familiei și mai ales al sotiei (lucra cot la cot cu mine, eu mâna stângă imobilizată) am continuat să finalizăm proiectele începute.

În 2020 am făcut prima angajare, iar de atunci am format nu doar o echipă, ci o mică familie pasionată pentru lucrul cu lemn, pentru frumos.

În prezent am crescut de la 6 mp la 600 mp, având proiecte și colaborari cu care ne mândrim, iar pentru ceea ce nu stă în fată avem același entuziasm și perseverentă.

De aceea s-a stii ca piesele de mobilier ce le vom crea pentru tine vor avea suflet, manufacturate pentru generatii.

- Daniel Jolta -