Povestea noastră

 
Atelier.Lignum 
Ar trebui să scriu o carte pentru a vă povesti cum a luat nastere atelierul si prin ce momente am trecut. Dar ca să nu trebuiască eu să o scriu si voi să o cititi, am să împărtăsesc cu voi un un scurt rezumat, totul începând cu o revelatie.

Înainte de toate să mă prezint: mă numesc Daniel Jolta, născut în Oradea, sot al unei frumoase femei si tată a unor doi minunati copii, binecuvântat de Dumnezeu mai mult decât merit.

Inginer constructor de profesie, am lucrat în domeniul constructiilor civile, cât si automotive. N-am simtit nici o satisfactie lăntrică din urma a ceea ce făceam. Dar într-o zi în anul 2014, intrând într-un atelier de tâmplărie ce prelucra lemn masiv am primit descoperirea că aceasta este menirea mea: de a fi tâmplar.
Atunci am realizat si logo-ul cu scopul de a rămâne ancoră pentru visul meu.

Mi-am dat demisia, m-am angajat intr-o fabrică unde se fabrica mobilă din lemn masiv. Am fost director comercial si logistică în acea companie, după aceea sef de productie pe sectorul de prelucrare si montaj mobilă.
Mi s-au oferit posturi de conducere în cadrul companiei, dar in inima mea stiam că trebuie să pornesc pe cont prorpiu. Nu vroiam ca peste 10 ani, să îmi pun întrebarea:”Ce-ar fi fost dacă?”

Am participat la un concurs de planuri de afaceri, unde am câstigat o mică finantare ce m-a ajutat să pornesc la drum.
Mi-am dat demisia, cu toate că eram singurul care aducea un venit în casă, eu si sotia mea hotărând că e mai bine ca ea să rămână acasă pentru a creste copiii până într-un anumit punct.
Dar încredintat că Dumnezeu mi-a certificat alegerea, am făcut marele pas.

Atelier Lignum i-a nastere în vara lui 2019, iar logo-ul se metamorfozează în primele articole marca Lignum.

Entuziasmat si determinat am construit atelierul cu răbdare si particip la diverse târguri unde Lignum primeste aprobarea publicului. Valorile cu care am dorit să încep au fost confirmate de către clienti.

Dar a venit anul pandemic 2020, toate planurile mele lovindu-se cu viteză maximă de un zid. Pe o perioadă de 6 luni de zile nu am avut de lucru. Am început timid să ies din blocaj, dar in luna iulie 2020 am suferit un accident in atelier, sectionându-mi o parte din incheietura mâinii stângi.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, al familiei si mai ales al sotiei (lucra cot la cot cu mine, eu având mâna stângă imobilizată) am continuat să finalizăm proiectele începute.

În septembrie 2020 am făcut prima angajare, iar de atunci am format nu doar o echipă, ci o mică familie pasionată pentru lucrul cu lemn, pentru frumos.

În prezent am crescut de la 6 mp la 600 mp, având proiecte si colaborări cu care ne mândrim, iar pentru ceea ce ne stă în fată avem acelasi entuziasm si perseverentă.
 

 De aceea să stii că piesele de mobilier ce le vom crea pentru tine vor avea suflet, manufacturate pentru generatii.

                                                                                          - Daniel Jolta -